5 redenen waarom een virtual Assistant inhuren een goed idee is

Ondernemers die een Virtual Assistant inhuren bereiken meer dan jij.

Veel ondernemers hebben baat bij een VA. Zo ook Bram, een ondernemer in hart en nieren met een goedlopend bedrijf. Hij is altijd op zoek naar nieuwe kansen en verbeteringen. De laatste maanden gaat zijn tijd en aandacht meer naar de operationele zaken. Hij werkt steeds meer IN zijn bedrijf, dan AAN zijn bedrijf. 

Hij komt maar niet toe aan die volgende stap in zijn onderneming. Hij wil graag groeien naar zijn next level. Dit zorgt ervoor dat de gewenste groei niet soepel verloopt en hij steeds bezig is met zaken waar hij helemaal niet bezig mee wil zijn.

De drukke tijden op zijn werk en het hebben van een gezin, zorgen ervoor dat Bram eigenlijk niet eens meer weet wat vrije tijd echt is. Zijn werkweek is 24/7, zeven dagen in de week geworden. Waar is zijn weekend gebleven? Vakanties zijn allang geen vakanties meer. Bram is er klaar mee. Dit kan zo niet langer, er moet een oplossing komen. Deze vindt hij al snel: een Virtual Assistant inhuren!

Wat houdt dat in, een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant of VA is iemand die met behulp van (online) -tools ondersteuning biedt aan ondernemers. Denk hierbij aan administratief werk, het beheren van je mailbox, het bijhouden van je agenda, het organiseren van vergaderingen, het opzetten en beheren van je nieuwsbrieven, content voor je social media en voor het klein onderhoud van je website. Het meest interessante zijn niet de taken die een VA van je overneemt, maar wat het effect is van het inhuren van een Virtual Assistant.

5 redenen waarom een Virtual Assistant inhuren een goed idee is

Overzicht

Het structureren van je werkzaamheden, het in kaart brengen van je to-do list en de planning, zorgt ervoor dat je het overzicht weer terugkrijgt. Een VA helpt jou daarbij en zo bepaal je samen welke taken structureel terugkomen, die je kunt gaan uitbesteden en waar jouw focus en prioriteiten liggen. Zo wordt je als ondernemer dus veel productiever en ga je effectiever te werk.

Focus

Door te gaan uitbesteden zijn er minder zaken die jouw aandacht vragen. Dat zorgt er weer voor dat jij tijd en ruimte hebt gecreëerd voor zaken die jouw focus nodig hebben. Denk aan ontwikkelingen in je vakgebied, strategische vraagstukken en de toekomst van jouw onderneming.

Tijdwinst

Het ondersteunende werk uitbesteden levert je altijd tijdwinst op! Simpelweg omdat je het zelf niet meer hoeft te doen. Een VA kan al die organisatorische taken sneller uitvoeren en is het dus gewoon veel slimmer om dit niet meer zelf te doen. Je koopt dus tijd en wat is jou dat waard?

Plezier

Je bent geen ondernemer geworden om vervolgens zelf al die taken te gaan doen, toch? Door taken uit te besteden die jou afleiden van het ondernemen, kun je weer gaan doen wat je het allerliefste doet! Daarmee komt het plezier in je ondernemerschap terug. Dat heeft weer een positief effect op je business en daarmee ook op je privéleven. En daar wordt het thuisfront dan weer blij van.

Minder stress

Het uitbesteden en meer overzicht zorgen voor minder to-do’s en veel minder stress rondom een deadline. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je afgeleid bent of wordt, het minimaal weer één minuut duurt voordat je weer je focus terug hebt bij waar je op dat moment mee bezig was. Stel je voor dat je dat zo’n 50 keer per dag overkomt (telefoontjes, mail, ad-hoc to-do’s die bovenop je al bestaande to-do list komen, vragen, WhatsAppjes enz.) dan verlies je al bijna een uur per dag door het gebrek aan focus!

Dat dit je stress oplevert is dan dus ook niet zo heel raar. Je bent de hele dag druk, maar aan het einde van die dag heb je het idee dat je niets hebt gedaan en die to-do list is ook nog langer geworden dan toen je vanmorgen begon. Een Virtual Assistant kan taken van je overnemen, zodat jij minder hoeft te doen op een dag. Waardoor jij veel meer focus hebt voor wat je wel moet en wil doen.

Dit levert een virtual assistant je op in euro’s

Jij als ondernemer wil natuurlijk weten hoe deze redenen zich omzetten naar meer omzet. Daarvoor maken we even een simpel rekensommetje voor je. Stel jij verdient €100,- per uur. De VA verdient minder dan jij, daar is al je eerste winst als zij de dingen doet waar jij je niet mee bezig zou moeten houden. (verdien jij geen €100,- per uur dan nog behaal je winst met een Virtual Assistant).

Van de 10 uur die jij op een dag werkt, ben je al snel 2 uur kwijt aan het checken van alleen al je email, administratieve zaken, afspraken maken, offertes aanvragen en andere ad-hoc taken. Als een Virtual Assistant deze taken van jou overneemt, kost je dat dus 2 x €55,- = €110,-. Een goede VA doet dit werk sneller en beter dan jij, dus kan in 2 uur meer voor elkaar krijgen dan jij. (hé weer winst!).

Jij houdt dan dagelijks 2 uur (of misschien wel meer) van je tijd over, die jij kunt besteden aan datgene wat nodig is en waar jij €100,- mee verdient. In dat geval levert een VA je PER DAG dus €90,- op. (€200,- min die €110,-). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerder naar huis te gaan, te gaat sporten of tijd met je gezin of vrienden door te brengen.

Stel dat je 3 van de 5 werkdagen jouw assistent inzet voor 2 uur per dag. Dan heb je ongeveer 24 uur per maand om te besteden aan andere zaken. Reken zelf maar uit wat dat voor jou zou kunnen opleveren.

Weten wat het jou kan opleveren?

Wil jij meer werken AAN je bedrijf dan IN je bedrijf? Wil je dat vakanties weer echt vakanties worden? Wil jij minder stress en je geen zorgen maken wanneer je een dagje vrij neemt? Wil jij met een gerust hart je telefoon gewoon is een dagje weg kunnen leggen?

Wil jij weten of wij voor jou ook meer geld, tijd en productiviteit op kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

VaSiss’tants; jouw business samenwerkingspartners

Scroll naar boven